Voorstraat 29
3628 AJ Kockengen

0346-241201
06-54786201

Douchegoot zie foto arco 90 cm

31BC

Douchegoot zie foto arco 90 ...

Aanleg tuinchalet

Bij dit tuinchalet,heeft Installatiebedrijf Jos ...

Nieuwe keuken Woerden

Totale keukenverbouwing  Woerden Bij deze keukenverbouwing ...

Flying Tiger Store Nijmegen

Totale winkelverbouwing Flying Tiger store Installatiebedrijf ...

Woonhuis Wilnis

Electra aanleg Nieuwe Woonhuis Wilnis Installatiebedrijf ...

Untitled-1 copy

Woonhuis Wilnis

Electra aanleg Nieuwe Woonhuis Wilnis

arrow
toiletverbouwinghouten01

Toiletverbouwing Houten

Toiletverbouwing in Houten.

arrow

Over ons

Welkom op de site van Installatiebedrijf Jos Okkerman. Installatiebedrijf Jos Okkerman is een veelzijdige totaalinstallateur met ruim 30 jaar ervaring in de Installatietechniek.

Grote voordeel  van Installatiebedrijf Jos Okkerman : U kunt voor heel veel werkzaamheden terecht bij 1 persoon, naast installatiewerkzaamheden electra-telematica(telefoon-internet-televisie en intercom)-water-gas-c.v -afvoer en zinkwerken , doen we als  installatiebedrijf ook totale keuken, badkamer en toiletverbouwingen vaak geheel  zelfstandig , maar indien de opdrachtgever  wenst werken we vaak samen met diverse vakmensen , zodat  b.v. grotere combi-verbouwingen op tijd kunnen worden voltooid.

Graag ,ben ik tot uw dienst ,

met vriendelijke groeten,

pasfotoJos Okkerman

Waarom kiest men voor een installateur ?

Heel veel bedrijven in Nederland die op dit moment  installatiewerkzaamheden uitvoeren zijn niet in het bezit van enig diploma omdat je sinds de jaren 90 zonder enige vakkennis of vakdiploma voor jezelf een technisch bedrijf mag starten.

Een installateur is in bezit van diploma’s en daardoor verzekerd bij schade. Vaak wordt er in geval van schade gevraagd naar diploma,s Heeft men geen diploma,s dan kan dat een reden zijn voor verzekeringsmaatschappijen ,ook al heeft men een bedrijf in het verleden in de verzekering opgenomen, om de schade niet uit te keren ,(de kleine regeltjes in de polisvoorwaarden).en dan blijft u uiteindelijk als klant in veel gevallen met  de schade achter.

Installatiebedrijf Jos Okkerman is in het bezit van  vakdiploma,s en is tevens in het bezit van het diploma Middelbaar Middenstandsonderwijs c-differentiatie- 4 jarige studie met vrijstelling voor 40 vakbranches in Nederland.

Installatiewereld anno 2017-2018

We leven in een ander tijdperk en samenleving , waarin iedereen over het algemeen  snel geholpen wil worden. Vaak worden we als installateur gebeld , ik heb nu een storing  dus nu een probleem en ik wil direct geholpen worden  , zo niet gaan we direct een ander bedrijf bellen. Veel mensen plannen ook vaak installatiewerkzaamheden te laat in  en wordt er last minute gezocht naar een persoon (vaak zonder enige installatietechnische opleiding) die de werkzaamheden kan uitvoeren . Haastige Spoed is zelden goed !Wij als erkend installateur komen tegenwoordig veelvuldig achteraf bij mensen thuis waar klussers , oostblokkers snel installatiewerkzaamheden hebben  verricht  dat niet volgens de normen is verricht. Vaak is het feit duidelijk zichtbaar : door snel installaties aanleggen uzelf of uw partner of gezin in gevaar brengen . Ons advies .Laat installatiewerkzaamheden over aan de vakman/vrouw!  , deze techneut is vaak door opleiding/cursussen /vakbeurzen vaak op de hoogte  van de allernieuwste technieken/normen  , materialen  en gereedschap om installaties aan te leggen en te beheren 

Algemene tendens in installatiewereld.

Tijden zijn gigantisch veranderd , mensen moeten rondkomen met hetzelfde inkomen maar hebben hogere kosten .Hypotheken worden meestal alleen nog verstrekt voor de woning zelf ,extra verbouwkosten voor de aangekochte woning  moeten veelal uit eigen portemonnee betaald worden .Kortom mensen hebben minder te besteden en dat merken ook wij als installateurs.

Mensen zoeken vakmensen die veel doen voor weinig!!Liefst geld meebrengen .Ben je bij een klant  om werkzaamheden te doen op offerte-basis dan probeert een klant allerlei werkzaamheden gratis bij te claimen.Dat kleine klusje kan er ook nog wel bij voor hetzelfde bedrag ,u bent er nu toch.

Een voorbeeld  Installateur 20 jaar geleden en nu:  20 jaar geleden werden we gebeld .Ik wil een stopcontact laten omleggen , wanneer kunt u terecht?, maak het maar ,ik hoor wel wat het kost.Tegenwoordig krijgen we een offerteaanvraag voor het omleggen van een stopcontact .

Steeds meer mensen gaan alle internet-sites en showrooms af om zo voordelig mogelijk sanitair, tegels etc aan te schaffen , zoeken een vakman die deze producten wil verwerken .Veel mensen weten vaak niet wat ze kopen , maatvoering etc wordt geen rekening mee gehouden en er is geen overleg . Installateur krijgt de aangekochte producten in z,n handen geduwd en moet dan maar de verantwoording en extra kosten aanvaarden van het monteren (stijlloos) , waardoor de installateur vaak met onbetaalde uren en aansluitmaterialen te maken krijgt .

Een klant is ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor z,n eigen aankopen , extra gemaakte uren/materialen als gevolg van aanpassingen aan aangekochte producten of extra terugkomen bij nog niet geleverde aangekochte producten zijn voor rekening van de klant en niet voor de installateur. Ook wij hebben weer geleerd afgelopen jaren en vermelden dit gegeven nu standaard op onze offertes.

Hoe zie ik als Installatiebedrijf Jos Okkerman de toekomst van de installateur? (December  2017)

Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag vanwege de oplopende dagelijkse lasten terwijl de lonen niet of nauwelijks  stijgen en installateurs die nog ingehuurd worden zullen meer en meer vooruit moeten laten betalen voor aanvang van de werkzaamheden om verrichtte werkzaamheden nog betaald te krijgen .Het kabinet Rutte 3 doet voorkomen dat het  beter gaat ,maar zolang de lonen niet gaan stijgen en men toch de oplopende overheidskosten in allerlei vormen van belastingen , heffingen blijft neerleggen bij de werkende bevolking , die duidelijk in de minderheid is bij het overgrote gedeelte van de bevolking dat niet werkt (8.6 miljoen mensen) , zie komende jaren wanbetalers ook in de installatiesector alleen maar toenemen.

Er worden ook steeds minder vakmensen opgeleid en bestaande opgeleide vakmensen stoppen met werken . De politiek  laat duidelijk steken vallen ten aanzien van het opleiden van jonge vakmensen die met de handen werk verrichten. De Politiek gaat in samenwerking met de certificering instanties wel de installatie-eisen ten aanzien van certificering aanscherpen , maar een groot aantal klusbedrijven die na de open grenzen in 1996/97 zonder vakopleiding zijn gestart voldoet niet aan de eisen , veel klusbedrijven zullen daardoor hun installatie-activiteiten moeten stoppen , waardoor het tekort aan c.v. monteurs , loodgieters electriciens etc. de komende jaren alleen maar zal toenemen .
Vakopleidingen hebben NU accuut financiele investeringsvoorrang nodig bij de economische opbouw in Nederland , maar als kabinet ben je nu al te laat met de 100 miljoen euro die door kabinet Rutte -3 vrijgemaakt is . .Het zal minstens 10 jaar duren voordat er weer goede opgeleide installateurs met praktijkervaring beschikbaar zijn .
“Een opgeleide vakman b.v. Een loodgieter-installateur moet weer een gewaardeerd persoon worden , geschoold met een goed salaris/uurloon “.
Op dit moment beschouwen de meeste mensen vaak een installateur met diploma,s en certificering als een goedkope klusser , effe nodig , die tegen een minimaal bedrag hun technische storing/aanpassing installatie mag oplossen/verrichten . Er zijn op dit moment te veel klussers die zonder vakdiploma,s tegen extreem lage tarieven werkzaamheden verrichten . Dit (denk)beeld moet zo snel mogelijk verdwijnen . Onderscheid tussen een opgeleide installateur en een klusser moet weer duidelijk worden . Goede scholing of bijscholing moeten weer goede vakmensen gaan opleveren die volgens aangegeven normen installaties aanleggen of onderhouden. Daarom pleit ik voor bijscholing in de vorm van korte avondopleidingen van reeds gestarte klussers zonder diploma,s om via  deze bijscholing van vakkennis certificering te ontvangen voor het aanleggen van installaties .Hierdoor zal het woord klusbedrijf worden omgezet in gecertificeerd installatiebedrijf , waardoor mensen weer waardering voor de vakman krijgen .

Laat de politiek in samenwerking met de  certificeringsinstanties  de door mij omschreven situatie op dit moment zo als het is dan voorzie ik een Nederland waarin mensen straks leven in huizen/bedrijven met in elkaar geknutselde installaties die levensbedreigend zijn onder het motto:” Knutsel zelf maar raak voor een knaak”want er zijn geen vakmensen meer !

Sterkin folder

Comments are closed.